Alapvetően eléggé édesszájú ember vagyok, így sokszor készül nálam valami nassolni való. Lehet ez sütemény, bon-bon, vagy akár ez a puding. Mivel régebben nagyon sokáig küszködtem súlyproblémákkal, szeretem megválogatni az alapanyagokat. Ettől a brutálfinom, kókuszos csodától viszont senkinek sem kell lelkifurdalást éreznie, hiszen amellett, hogy egy igazán ízletes desszert, még egészséges is.
Hozzávalók (1 adaghoz) :
200 g konzerv light kókusztej
kb. 1,5 dl víz
3 ek. zabpehely
2 ek. kókuszreszelék
2 ek. chia mag
1 ek. Xilit / Eritrit
5-6 szem kesudió (natúr)
1 csipet só
1 késhegynyi fahéj
+ 1 mérőkanálnyi fehér csokoládés fehérjepor (opcionális)
Az öntethez:
1 marék fagyasztott málna + pár szem a díszítéshez
1 ek. méz
A kókuszreszeléket a Xilittel, a zabpehellyel, fahéjjal, sóval és a kesudióval összedaráljuk. Hozzáadjuk chia magot. Kis lángon elkezdjük összemelegíteni a kókusztejet a vízzel. Ha már homogén, beleöntjük a chia magos-zabos keveréket. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg puding állagú lesz. Ha ennél sűrűbbnek tűnik, adagolhatunk még hozzá vizet. A tűzről levéve én még adtam hozzá egy adag fehér csokoládé ízű fehérjét, de enélkül is nagyon finom. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
A málnaszószhoz a málnát és a mézet hirtelen összeforraljuk, vigyázva, hogy a málna ne essen szét teljesen.