Zöldfűszeres - tonhalas tészta
2018. február 09. írta: zitasvegas

Zöldfűszeres - tonhalas tészta

ton1.jpg

Nagyon szeretem a tésztaételeket és az egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásokat. Ez a recept pedig mindkettőnek megfelel. Ritkán fogyasztok halat, ezek közül is leginkább a tengerieket preferálom. A tonhal viszont nagyon egészséges, mivel igen magas a fehérje és ásványi anyag tartalma, így időnként érdemes beilleszteni a menübe. Jöjjön hát a recept:

 

Hozzávalók (2-3 személyre):

200 g teljes kiőrlésű / CH-csökkentett fusilli (vagy bármilyen tészta)

160 g konzerv tonhal (sós lében)

2 dl zsírszegény főzőtejszín

2 ek. light krémsajt

1 csokor friss, vagy fagyasztott zöldfűszer (kapor, petrezselyem, metélőhagyma)

1 nagyobb gerezd fokhagyma

1.5 dl a tészta főzővizéből 

1 csipet chili pehely

1,5 ek. olívaolaj

só, bors

2 ek. reszelt parmezán, vagy Grana Padano sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

 

A tésztát bő vízben, kevés sóval feltesszük főni. Ezalatt nekilátunk a tonhalas mártásnak. Célszerű nagyobb serpenyőben dolgozni, hiszen a végén ebben fogjuk majd összekeverni a szószt a tésztával.

A fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhaldarabokat, a chilit, kevés sót és borsot és néhány percig pirítjuk, míg elkezdi elveszíteni a rózsaszínes árnyalatát. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és a krémsajtunkat. Takaréklángon rotyogtatjuk, ezalatt - ha friss - felapírtjuk a zöldfűszert. Én nagyon szeretem nyáron / ősszel a kertben szedettet lefagyasztani, így ha nincs kéznél friss, akkor is mindig van mihez nyúlni. Ha apróra vágtuk, a 3/4-ét hozzáadjuk a halas-tejszínes keverékhez. A maradékot majd a végén szórjuk bele, ill. a tálaláshoz lesz rá szükségünk. A szószt félrehúzzuk a gázról, a tészta főzővizéből hozzáadunk 1-1,5 dl-t. A tésztánkat, ha megfőtt, leszűrjük és beleöntjük a tejszínes-halas masszába. Most visszahúzzuk a tűzre és gyorsan összeforraljuk. Kóstoljunk és ha még szükséges, ízlés szerint ízesítsük. Ha összeforrt és szépen besűrűsödött, tehát elfőtte a hozzáadott főzővizet, belekeverhetjük a maradék zöldfűszerünket. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

jav.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr9313648900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása