Paprikás magvas kréker
2019. április 01. írta: zitasvegas

Paprikás magvas kréker

 dsc_0933k.jpg

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem már itt új recepttel. Aki követ az Instagramon, az bizonyára észrevette, hogy az utóbbi időben kicsit "átkerült" oda a fókusz. Ennek ellenére a Blogot sem szeretném teljesen elhanyagolni, így következzék most egy könnyen összedobható, házi sós süti recept. Gyorsan megvan, sörkorcsolyának vagy vendégváró falatkáknak szerintem tökéletes.

Hozzávalók 1 tespihez:

65 g teljes kiőrlésű liszt

10 g apróbb szemű zabpehely

1 ek. pirított tökmag

1,5 ek. lenmag

1 ek. szezámmag

1 ek. tisztított napraforgómag

1 tojássárgája

2 ek. tejföl

1 ek. ketchup

20 g vaj

10 g extra szűz olívaolaj

1,5 ek. reszelt Grana Padano sajt

1 csapott kk. csemege kalocsai pirospaprika

1 kk. só

1/2 kk fokhagyma granulátum

1 csipet őrölt kömény

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 130 fokra. A száraz hozzávalókat a fűszerekkel és a sajttal összekeverjük egy edényben. A vajat mikróban felolvasztjuk, de vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Ha kész, hozzáadjuk az olívaolajat is. Először ezt a vajas keveréket adjuk a száraz összetevőkhöz. Ezt követően mehet bele a tejföl és a ketchup.Végül hozzáadjuk a tojássárgáját is. (A sorrend azért fontos, hogy a langyos vajtól ne csomósodjon össze a tojás.) 

Gyors mozdulatokkal tésztagombócot gyúrunk, amit 5-10 perc pihentetés után kb 3-5 mm vastagságúra nyújtunk. Ha nagyon morzsolódna, akkor adjatok még hozzá egy kicsi ketchupot vagy tejfölt és azzal gyúrjátok át újra. A tetejét vékonyan megkenjük tojásfehérjével. Ezen a ponton lehet még kicsit turbózni a rágcsánkat. Én sütés előtt még egy kevés reszelt sajtot is szórtam a tetejükre, de lehet szezámmagot vagy bármit, ami nektek passzol hozzá. Sütőpapírral kibélelt tepsiben először 120 fokon 3 percig, majd 90 fokon további 5-6 percig sütjük. Közben azért érdemes ránézni, mert nagyon hamar kész. Én légkeverésen sütöttem. Akkor kész, ha kb ilyen, mint a képeken. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr4114732661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása