Baileys-es KamuMisu (hamis tiramisu)
2018. február 11. írta: zitasvegas

Baileys-es KamuMisu (hamis tiramisu)

a 18+-os süti

ba1.jpg 

Aki kicsit ismer, az tudja, hogy finoman szólva is koffeinfüggő vagyok, imádom a kávét magában és mindenben. Desszertekben különösen, úgyhogy a tiramisuval kilóra meg lehet venni :) A recepthez az alapötletet a Zé Magazin oldalán található verzió adta, mivel azonban a hagyományos tiramisu nem kifejezetten diétás, ráadásul nyers tojás van benne, így kicsit átalakítottam. Ez a 'kamumisu' tojásmentes, lényegesen kevesebb cukrot is tartalmaz, ráadásul extra gyorsan összedobható, viszont simán van olyan finom, mint az eredeti.

 

Hozzávalók:

500 g laktózmentes / light mascarpone

1.5 dl habtejszín 

1 dl Baileys krémlikőr (ha ütősebbre szeretnénk, akkor ebből legyen 1,5 dl, a tejszínből pedig 1 dl)

1 csomag Bourbon vaníliás Xilit

3 ek. Xilit / Eritrit

2 csomag / 40 g Dr. Oetker Expressz zselatinfix

1 csipet só

kb. 20-25 db babapiskóta (ez lehet házi is, de én most lusta voltam)

3 dl erős feketekávé

1-2 ek. zsírszegény, cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Érdemes a legelején lefőzni a kávét, így amíg a krémet összeállítjuk, van ideje kicsit hűlni.

A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. A felhasználás előtt egy órára célszerű a hűtőszekrénybe tenni, mert hidegen szerintem sokkal könnyebb felverni. Hozzáadjuk a vaníliás és a sima Xilitet, a sót és a mascarpone krémet. Ekkor - több részletben adagolva - mehet bele az egyik csomag zselatin. Ezután már lassabb fokozaton keverjük. Ha már nem csomós, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a Baileys-t. A legvégén jöhet hozzá a második tasak zselatinpor. Ha ezzel is simára kevertük, érdemes kóstolni. Aki édesebben szereti, tehet még hozzá egy kis édesítőszert, de a likőr szirupossága miatt nekem nem hiányzott belőle.

Innentől nagyjából már mindenki tudja a menetrendet: kezdődhet a rétegezés. A langyos kávéba belemártogatjuk a babapiskótákat és az edény aljába fektetjük őket. Erre mehet egy réteg a krémből, 2-3 cm vastagon. Ezt ismételgetjük, míg a végére nem érünk. Éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Tálalás előtt megszórjuk natúr kakaóporral.

Jó étvágyat!

ba5.jpg

Tipp: Én egy 26 cm átmérőjű (kerek) üvegedénybe pakoltam, de abba nem fért bele teljesen ez a mennyiség, úgyhogy érdemes ennél nagyobbat, vagy mélyebbet választani.

ba7.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr4213652386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása