Az egyik kedvenc nasim mindig is a Raffaello volt. Sajnos azonban a boltban kapható változat tömény cukorsokk, így nagyon ritkán veszek. Helyette ezt a kis aranyost fejlesztgetem egy ideje és azt hiszem, megérett arra, hogy veletek is megosszam. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz és a fehérje miatt akár edzés utáni jutalomfalatnak is megállja a helyét. Ezen felül a jó hír, hogy két apró változtatással vegánok is elkészíthetik.
Hozzávalók 12 golyóhoz:
60 g kókuszreszelék
25 g vaj / vegánoknak kókuszzsír
50 g sűrű kókuszkrém
5 ek. darált mandula
1 púpozott ek. por állagú Eritrit vagy Xilit
1 mérőkanál vaníliás vagy fehércsokis fehérjepor / vegánoknak vaníliás növényi protein
1 csipet só
Elkészítés:
Egy mikrózható keverőtálba beletesszük a vajat vagy kókuszolajat és felolvasztjuk. Nem kell, hogy forró legyen, az is elég, ha már nagyjából folyékony. Ha kókuszkrémetek esetleg megszilárdult a hűtőben, akkor olyan 10 másodpercre azt is betehetitek kicsit olvadni. A kókuszkrémet hozzáöntjük a vajhoz és elkeverjük. Ezután jönnek a száraz összetevők. Hozzáadjuk a keverékhez az édesítőszert, egy csipet sót, majd a kókuszreszelék felét. (A másik fele a hempergetéshez kell majd.) Ezt követően mehet a masszába a darált mandula, végül pedig a fehérjepor is. Ha az egészet alaposan összedolgoztuk, akkor 15 percre betesszük a fagyasztóba úgy, hogy félidőben szintén keverünk rajta egyet.
Ha letelt a negyed óra, kivesszük a masszát és gyors mozdulatokkal golyókat formálunk belőle. Ha dermedés után még mindig lágynak éreznétek, keverjetek hozzá még egy kevés kókuszt vagy mandulát. A kész golyókat megfürdetjük a maradék kókuszreszelékben és tálaljuk. Fogyasztásig hűtve tárolandó.
Tipp: Aki szeretne, természetesen tehet még egész mandulát a golyók közepére is, de én ezt most kihagytam. :)