Az eperszezon megkezdődött és az időjárás is egyre jobban közelít a nyárihoz, így arra gondoltam, ideje előrukkolni valami ehhez illő recepttel. És hát mi más is lehetne ez, mint egy mennyei eperfagyi, ami ráadásul még egészséges is. Plusz jó hír, hogy ehhez a fagyihoz még fagylaltgépre sem lesz szükségetek, csak egy bikább mixerre.
Hozzávalók (3-4 adaghoz)
2 db előzőleg feldarabolt, fagyasztott banán
10-15 nagyobb szem érett eper
1-1,5 csésze fagyasztott málna vagy ribizli (ez adja a fagyink savasságát)
2 nagyobb ek. sűrű kókuszkrém
2 ek. Xilit vagy Eritrit
1 mérőkanál fehérje ( az eper, a fehér csoki vagy vanília ízű passzol hozzá a leginkább)
1 késhegyni fahéj
A hozzávalókat betesszük a turmixgépbe vagy a botmixer alá és krémes állagúra pépesítjük. Ha megvan, műanyag edényben nagyjából 45-50 percre visszatesszük a masszát a fagyasztóba. Félidőben érdemes egyszer átkeverni, hogy ne legyen szilánkos az eredmény. Én gyümölcsökkel és kókuszkrémmel tálaltam.
Tipp: Az alaprecept természetesen most is cukormentes, de bevallom őszintén, kivételesen csaltam egy nagyot és tálaláskor nyakon öntöttem az enyémet egy kanál juharsziruppal...nem rontott rajta :)