Előkét, játszós ruhát elő, mert ezt nem lehet kultúráltan enni. :D
Szóval korábban már mutattam nektek, hogy készül nálam a brokkoli fasírt. Akkor viszont nem mondtam, hogy hát ez nem csak egy sima feltét a főzeléken. Ebből kérem szépen olyan király vega burit tudtok összepakolni, hogy talán még a Michelin csillagot is hozzátok vágják majd. A csicseriborsós verzió után ez a második kedvenc hambim. A legjobb pedig most jön: ha minden van hozzá, akkor az egésznek az összeállítása max. 10 perc. Értitek...MAX! Tudniillik ez a fasírt fagyasztható. A receptben leírt mennyiségnek én általában a dupláját csinálom. A fele egyből megy is a fagyóba, így ha nincs időm főzni, vagy épp csak simán lusta vagyok, akkor kikapok párat és indulhat a hambiparti. Mennyiségeket kivételesen nem fogok írni, értelemszerűen mindenből ízlés szerint.
Hozzávalók:
Hamburger bucik
A bucikkal megegyező mennyiségű brokkoli fasírt (recept itt )
Tejfogyasztóknak zsírszegény sajt szeletelve (lehet füstölt, trappista vagy akár mozzarella), többieknek növényi sajt
Madársaláta
Uborka
Lila vagy vöröshagyma karikázva
Ketchup, mustár, majonéz vagy veganéz és valamilyen csípős szósz. Én most a SzabóChili 'Hot Green Jalapeno' szószát használtam.
És mivel az utóbbi időben teljesen ráfüggtem, nálam került bele még lila retekcsíra is, de ez elhagyható.
Összeállítás:
A brokkoli fasírtot a fenti recept szerint elkészítjük. Szerencsésebbek csak előveszik a fagyasztóból, nekik azt mondanám, hogy fogyasztás előtt nagyjából 30 perccel érdemes kivenni, hogy felengedjen. Ha már kiolvadt, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Ezen fogjuk átpirítani a fasírtot. Ilyenkor oldalanként 1-1 perc is elég neki, hisz egyszer már átsült. Most az a cél, hogy a ropogós kérget visszakapja. A hamburger zsemléket félbevágjuk. Ahogy a múltkor is írtam, én picit a bucikat is meg szoktam pirítani, de ez tényleg csak ízlés kérdése. A vágott felével lefelé fordítva ezt is 1-2 percig sütjük, épp csak amíg aranybarna nem lesz. Ha kész, megkenjük a csípős szósszal és a majonézzel. Mehet rá a sajt, ami így a hő hatására szépen ráolvad majd. Erre a fasírt (vagy fasírtok :D ), a ketchup és mustár keveréke, végül a zöldségek.
Jó étvágyat kívánok!