Gnocchi paradicsomszószban
2018. március 07. írta: zitasvegas

Gnocchi paradicsomszószban

Villámgyors vacsora és instant bókbesöprés

crop1.jpg

Oké, tudom...megint olasz. Ráadásul a címben is volt némi barokkos túlzás, de hát milyen reklám lenne, ha úgy nevezném: "lusta ember vacsorája"?! Pedig tényleg az :)

Igazán büszke persze akkor lennék magamra, ha a gnocchit is én csináltam volna, de most csak valami gyors és finom vacsorára vágytam. Mert hát lássuk be, az embernek nem mindig van kedve tésztát gyúrogatni, ha létezik erre kényelmesebb mód is. Mentségemre szóljon viszont, hogy a paradicsomszósz abszolút saját és szerintem nagyon finom.

Ha ti is kedvet kaptatok az elkészítéséhez, akkor az alábbiakra lesz szükség:

(4 személyre) 

 

500 g konyhakész gnocchi (vagy házi ofkorsz)   

3/4 dl a főzővízből, ha szükséges (sűrű paradicsompüré esetén)

300 g házi paradicsompüré vagy passzírozott konzerv paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 nagy ek. olívaolaj

1 tk. oregánó és ugyanennyi kakukkfű

só, bors, kevés chili pehely

5-6 levél friss bazsalikom (vagy fagyasztott, akkor olyan 3/4 evőkanálnyi)

Kb. 20-25 szem magozott fekete olívabogyó (kihagyható, ha valaki nem szereti)

2-3 evőkanálnyi reszelt parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A gnocchit a csomagoláson feltüntetett leírás szerint megfőzzük. Ez nagyjából úgy szokott kinézni, hogy forró vízbe dobjuk és kb. 2-3 perc alatt feljön a tetejére. Ekkor egy szűrővel kivesszük és hagyjuk lecsepegni. Igazából már így is fogyasztható lenne, de sokkal-sokkal finomabb, ha ezután még le is pirítjátok. A fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajat kezdünk hevíteni. Ha már hallani, hogy kicsit serceg az olaj, mehet rá a fokhagyma és a megfőzött gnocchi. Olyan 5-6 perc elég neki, de közben időnként rázogassátok a serpenyőt, hogy mindenhol szépen megpiruljanak. Amikor már kapott egy csinos kis aranybarna kérget, akkor beleöntjük a paradicsomszószt és attól függően, hogy mennyire sűrű, egy keveset a gnocchi főzővizéből. Só, bors mehet bele ízlés szerint, de az oregánót és a bazsalikomot ne sajnáljátok! Hozzádobjuk a lecsepegtetett olívákat és ha összeforrt, reszelt parmezánnal tálaljuk. Én szokás szerint a végén még ezt is megtoldottam egy kis szárított chilivel és rukkolával.

Jó étvágyat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr9613722732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása