Avokádós házi pesto
2018. március 12. írta: zitasvegas

Avokádós házi pesto

A legtutibb vegán tésztaszósz

gno25.jpg

Ez a csoda vasárnap született meg - eredetileg a maradék gnocchi mentésére - , de annyira brutálisan finomra sikerült, hogy arra gondoltam, megosztom veletek is. Aki a pestot és úgy általában a bazsalikomot szereti, az ezt most imádni fogja, de a többieket is biztatnám a kipróbálására, mivel nevetségesen egyszerű elkészíteni, egészséges, ráadásul tényleg isteni. Hűtőszekrényben, lezárt üvegben vagy dobozban tárolva egyébként 1-2 napig simán eláll, de addig úgysem bírjátok ki, hogy meg ne egyétek... :)

 

Hozzávalók:

1 érett avokádó

2 gerezd fokhagyma

1 csésze bébispenót

1/2 csésze friss bazsalikom

1 kisebb fej lilahagyma fele 

15-20 szem natúr kesudió

4 ek. extra szűz olívaolaj

1 ek. víz

1-1,5 tk. lime kifacsart leve

Néhány szál friss petrezselyem durvára vágva (így kicsit könnyebb dolga van a botmixernek)

Só, bors

 el1.jpg

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy magas falú edénybe tesszük és pürésítjük. Annyira triviális, hogy kár leírni, de hogy nézne ki egy recept szöveg nélkül?! :) 

Tipp: 

Amint a bevezetésben is írtam, az ötlet a múltkorról még megmaradt gnocchi felturbózására született, de tulajdonképpen bármire tehetitek. Kiváló tésztaszósz bármilyen hagyományos főtt tésztára, ehetitek pirítósra kenve, ahogy a 'basic' avokádókrémet, de keverhetitek akár natúr joghurthoz mártogatósnak is. Húsfogyasztóknak pedig el tudom képzelni pácként vagy akár öntetként is a csirkemellhez. Próbáljátok ki!

Jó étvágyat!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr6213731600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása