Ez a csoda vasárnap született meg - eredetileg a maradék gnocchi mentésére - , de annyira brutálisan finomra sikerült, hogy arra gondoltam, megosztom veletek is. Aki a pestot és úgy általában a bazsalikomot szereti, az ezt most imádni fogja, de a többieket is biztatnám a kipróbálására, mivel nevetségesen egyszerű elkészíteni, egészséges, ráadásul tényleg isteni. Hűtőszekrényben, lezárt üvegben vagy dobozban tárolva egyébként 1-2 napig simán eláll, de addig úgysem bírjátok ki, hogy meg ne egyétek... :)
Hozzávalók:
1 érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 csésze bébispenót
1/2 csésze friss bazsalikom
1 kisebb fej lilahagyma fele
15-20 szem natúr kesudió
4 ek. extra szűz olívaolaj
1 ek. víz
1-1,5 tk. lime kifacsart leve
Néhány szál friss petrezselyem durvára vágva (így kicsit könnyebb dolga van a botmixernek)
Só, bors
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy magas falú edénybe tesszük és pürésítjük. Annyira triviális, hogy kár leírni, de hogy nézne ki egy recept szöveg nélkül?! :)
Tipp:
Amint a bevezetésben is írtam, az ötlet a múltkorról még megmaradt gnocchi felturbózására született, de tulajdonképpen bármire tehetitek. Kiváló tésztaszósz bármilyen hagyományos főtt tésztára, ehetitek pirítósra kenve, ahogy a 'basic' avokádókrémet, de keverhetitek akár natúr joghurthoz mártogatósnak is. Húsfogyasztóknak pedig el tudom képzelni pácként vagy akár öntetként is a csirkemellhez. Próbáljátok ki!
Jó étvágyat!