Veganoff  -  Vegán Sztroganoff
2018. június 02. írta: zitasvegas

Veganoff - Vegán Sztroganoff

Orosz klasszikus VegaS-os update-tel :)

 warmking.jpg

Amikor még ettem húst, az egyik kedvenc ételem a Sztroganoff volt tésztával. Aki esetleg nem ismerné: ez lényegében egy tejszínes-gombás ragu, ami klasszikusan bélszínből készül, az extra csavart pedig az uborka adja benne. Egy ideje már gondolkodtam és kísérletezgettem, hogy hogyan s miként is lehetne 'vegásítani' az orosz konyhának ezt a közkedvelt fogását és azt hiszem, végre megvan az eddigi legtutibb verzió, amit most veletek is megosztok. Fogadjátok szeretettel!

Hozzávalók: (2-3 személyre)

180 g csiperkegomba

180 g tofu (nálam a fele füstölt)

1/2 fej vöröshagyma

2 db közepes méretű csemegeuborka (kb. 60 g)

100 g  Alpro rizs főzőkrém 

1 gerezd fokhagyma

1 kis csokor petrezselyem

1/2 ek. dijoni mustár (kb. 20 g)

2 kk. mézes-mustáros fűszerkeverék

1-1,5 ek. olívaolaj

1 csipet eritrit

só, bors 

 

Elkészítés:

A gombát megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a gombát. Időnként megkeverve, közepes lángon elkezdjük megpirítani. Eközben felkockázzuk a tofunkat. Én fele-fele arányban használtam füstölt és natúr tofut, de szerintem önmagában is jó bármelyikkel. Közben figyeljünk a gombára! :) A felkockázott tofut enyhén olajos kézzel átforgatjuk, megszórjuk a mézes-mustáros fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk. Közben, ha a gomba már szépen pirul és nincs alatta víz, mehet mellé a tofu, amit szintén lepirítunk kicsit. Időnként keverjünk rajta egyet, hogy a tofukockák minden oldala kapjon egy kis színt. A rizstejszínt kikeverjük a dijoni mustárral, kevéske eritrittel és a felaprított petrezselyem felével. Amikor már szépen megpirult minden a serpenyőben, ráöntjük a főzőkrémes - mustáros keveréket. Ekkor mehet bele az apróra vágott csemegeuborka. Takarékra vesszük és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk. Ha szépen besűrűsödött, lehúzzuk a gázról. Kóstolunk, ha szükséges, sózzunk, borsozzunk még egyszer. Hozzákeverjük a maradék petrezselymet és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: Én most kicsit lusta voltam, így boltban vásárolt, CH-csökkentett tésztával tálaltam, de otthon készített tésztával vagy egy kis sütőben sült krumplival még finomabb. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr2514017022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 15:47:21

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása