#trashfoodstories, avagy kaja kalandok a VOLT-on
2018. július 08. írta: zitasvegas

#trashfoodstories, avagy kaja kalandok a VOLT-on

Ételek és élmények Sopronban - egy vega lány szemével

20180627_103534.jpg

Na sziasztok ismét Kedveseim!

Pár hete már, hogy az instagram oldalamon arról kérdeztelek benneteket, érdekelne-e titeket egy amolyan kajanapló / ajánló jellegű poszt Sopronról és a VOLT-ról. Akkor úgy tűnt, hogy tetszik nektek az ötlet, így fogtam magam, és végigettem a fesztivált. Aki követ instagramon, azt nagy meglepetések nem fogják érni, hiszen ott napokra lebontva megosztottam már veletek ezt a pár ötletet és néhány képet is. Ez a poszt most inkább azoknak szól, akik az említett közösségi portálon nincsenek jelen. Szóval kissé megcsúszva ugyan, de fogadjátok nagyon sok szeretettel kis beszámolómat. :) 

0. nap / kedd:

Azt gondoltam, hogy a feltérképezést első körben a fesztivál területén kezdem, elvégre mégiscsak innen indult az egész ötlet. Ezen a napon délután körülbelül 3 helyen álltam meg, ebből 2-nél egyáltalán nem volt semmi vegetáriánus a kínálatban, a harmadiknál is csak sültkrumpli. Na nem a sütőben, kevés olajon, sütőpapíron sült, hanem tudjátok...a másik. Ezzel úgy vagyok,hogy az éhhalál küszöbén állva jó, de ezen felül semmi másra. Nálam igazán még az élvezeti érték is hiányzik,mivel elszoktam az ilyesmitől, így nem igen bírja a gyomrom. Már épp kezdtem volna elkeseredni, hogy elmarad az aznapi poszt, amikor megláttam a sárga fényt az alagút végén. Ez volt ugyebár a Paneer. Pár éve egy budapesti trip alkalmával elmentünk a Karavánba, ahol náluk ettem. Na kb. azóta vagyok úgy, hogy nekem ez a Jalapeno Cheeseburger A SZENDÓ. Alapvetően ez is ellenkezne mindennel, amiben "hiszek": fehérlisztes ciabatta, olajban sült rántott sajt, majonéz...de Gyerekek. Ha ezt megkóstoljátok, megértitek, hogy erre miért nem tudok nemet mondani. (Amúgy nem is akarok.) Képtelenség! Valami zseniális. Csípős a wasabitól és a paprikától, sós a sajttól, ugyanakkor a paradicsomtól kicsit édes is. A rukkolával és a jalapenoval meg úgyis megvesznek kilóra. Ja és egy Spoiler alert: a többi burgerük is istenkirály, bármelyiket ajánlom szíves kipróbálásra.

 

1. nap / szerda:

Az előző napi VOLT-os Paneer után a szerdai #trashfoodstories - hol együnk finomat? jeligéje lehetett volna akár az "egyszer fent, egyszer lent" is. Mármint lent a város szívében, a Deák téren. Egész pontosan a VanKonyhában. Aki egy kicsit ismerős Sopronban, vagy érdeklődik a legjobb streetfood helyek iránt, az már hallhatta, hogy itt kapni a város legjobb burgereit (de tényleg) és brutáljó leveseket akár elvitelre is, de sok más hellyel ellentétben a vega kínálat itt nem áll meg ennyinél. A levest a napi ajánlatból választottam, igazi retro zöldborsóleves volt, ami még a nyelvelégetést is fullra megérte. És ugye ha már lúd...(vagy egy szőke vegetáriánus), akkor jöjjön mellé mozzarella rúd panírban, fűszeres krumplival és egy fincsi tejfölös mártogatós. Mindez egy hangulatos kerthelyiségben, limonádét kortyolgatva...Kell ennél több?! Instant jókedv és endorfin! Szóval ha egy igazán jó streetfood élményre vágytok, nézzetek be hozzájuk ti is! Garantáltan nem maradtok éhesek.

 

 

3. nap / péntek:

Pénteken megint fent kajáltunk a fesztiválon. Ezúttal egy régi nagy kedvencemet, a ZING-et céloztuk be. Habár vegetáriánus burgerből mindössze egy van a kínálatukban, az tényleg nagyon össze van rakva. A Hungry Hipster névre hallgató buri grillezett kecskesajttal, paprikás majonézzel, bbq szósszal és zöldségekkel nyomul. A kecskesajtnak alapvetően elég jellegzetes íze van. Én személy szerint szeretem, de ha valaki még nem evett ilyet, annak nagyon jó első kísérlet lehet ez a burger. Bár érezni a sajt ízét, de a hambi elég rendesen meg van pakolva és a bbq is tompít kicsit a karakterességén. A teljes kielégülésért (és a trash kimaxolásáért) még egy ZING-es krumplit is betoltam mellé. Elég jó cucc volt...megint. Mindig. Szerintem tutira megér egy próbát. P.S.: Húsevő pajtikáim amúgy a basic húsos verziót és a Full Extrát választották és egyhangúan megszavazták, hogy mindegyik 10/10. Ha még nem próbáltátok a helyet, ajánlom figyelmetekbe. Amúgy a Paneer mellett őket is megtaláljátok a Karavánban, valamint Budapest több másik pontján is.

4. nap / szombat:

Kissé keserédes volt nekem ez a nap. Eljött ugyanis a fesztivál - és ezzel #trashfoodstories - utolsó napja, legalábbis egy kis időre. A szombati állomás a belvárosi Kocka Bistro volt, ahol nemes egyszerűséggel egy sajttálat rendeltem. Noha részben az időhiány miatt esett erre a választásom, a legkevésbé sem bántam meg. Az adag óriási volt, az igazat megvallva szerintem simán 2 személyes. A tálalás pedig igazán stílusos, kicsit rusztikus volt. A fatálas megoldás külön a szívem csücske, szóval engem már önmagában ezzel megnyertek volna, de a tálon ráadásul a kedvenc sajtjaim voltak, gyümölcsök, aszalványok és egy istenkirály édes hagymaszósz. Utóbbit azóta megpróbáltam reprodukálni, de elsőre nem igazán sikerült, szóval még fejlesztés alatt van.. :) Persze azért nem lett volna kerek az egész egy jó rosé cuvée nélkül. 

 

Szemfülesek észrevehették, hogy a csütörtöki nap kimaradt. Ennek azonban nem a trehányságom az oka, hanem az, hogy nem szeretem magamat ismételni. Tudniillik aznap megint a Paneernál kötöttünk ki és én megint a Jalapenos - wasabis burgert kívántam meg. A képeket és az ehhez kapcsolódó instagram posztjaimat megtaláljátok a #zitasvegasontheroad és a #trashfoodstories hashtag alatt.

Remélem, hogy ti is kedvet kaptatok egy jó burgerezéshez és ellátogattok valamelyik helyre. Ha tetszett a cikk, nyomjatok egy lájkot. Csuda napot mindenkinek! 

Puszi:

Z.

A bejegyzés trackback címe:

https://zitasvegas.blog.hu/api/trackback/id/tr7914100481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása